Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це викладач Київських духовних шкіл ієромонах Митрофан (Божко) розповів на Ютуб-каналі «Православна Церква».

"Коли людина молиться - вона звертається на схід. Схід це символ і образ світла. Це те місце, звідки приходять перші промені зорі, які розганяють морок. І в житті, коли орієнтуємося на схід, бачимо символ божественної благодаті. На Сході географічно також знаходиться Свята Земля і Єрусалим. Ось тут з'єднуються два образи: місце, де жив наш Господь Ісус Христос, де він постраждав і Воскрес, того місця, звідки прийняли православну християнську віру і образ того Сходу, який є образом світла і Раю для нас. Тому також прийнято будувати храми, звертаючи їх на схід»,- пояснив священик.

Він зазначив, що точно так само і в своїй малій домашній церкві важливо організувати свій Молитовний простір таким чином, щоб орієнтуватися на схід.

"Тому вдома, коли влаштовуємо Молитовний куточок, в ідеалі потрібно вибрати сторону на схід і там розташувати ікони. Якщо такої можливості немає, тоді потрібно вибрати кращий куточок в кімнаті, який найбільш може розташувати до молитви і молитовно звертатися перед цими іконами до Бога»,- сказав отець Митрофан.

Він зазначив, що Молитовний куточок повинен бути присвячений саме молитві.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Поруч з цим місцем не повинні знаходитися розважальні відео-приставки, телевізор або комп'ютер, які відволікають від молитви. Це повинно бути місце суто присвячене молитві. Є також такі місця, куди просто недоречно вішати образ Спасителя або Божої Матері»,- пояснив викладач КДАіС.

Ієромонах Митрофан (Божко) навів приклад з фотографією дорогої людини, яку хочеться розмістити там, де це було б почесно. З таким же трепетом і повагою потрібно ставитися і до Спасителя або Божої Матері.

"Якщо ікону кладемо кудись собі в кишеню, щоб вона була близько до нас, то це не повинен бути задній кишеню, тому що цим показуємо своє ставлення до тієї особистості, яка зображена на іконі»,- уклав священик УПЦ.