Про це він розповів у новому випуску програми «Головне» на каналі «MY.UA» з Катериною Павловою.

«Я б не говорив би про Лукашенко взагалі в даній ситуації, тому що він майже не відіграє ніякої ролі. І Лукашенко вже практично не відіграє ніякої ролі у своїй країні. Тому що головну роль взяв на себе Путін, а Лукашенко залишається фактично номінальним президентом, який виконує доручення з Москви. Я не можу сказати, що він повністю позбавлений повноважень, бо віддати належне, він до цього часу не визнав Крим російським. Тому що він розуміє, що як тільки він це зробить, то вже зворотного ходу не буде», - підкреслив він.

Петренко сказав, що Лукашенко й до цього прибував не в дуже хороших стосунках з Європейським Союзом. Тому що людина, яка майже тридцять років перебуває при владі, при чому останні двадцять років незаконно, повідомив він, постійно отримував всілякі санкції від Євросоюзу. Які періодично за якимись рішеннями ЄС знімалися, підтвердив він, тому він очікував, що ЄС через якийсь час після виборів зніме й теперішні санкції. Натомість ситуація розкладається зовсім по-іншому, підтвердив він, і Лукашенко зайняв конкретно російську позицію.

«Тому питання й полягає не в тому, що хоче Лукашенко, а що хоче Путін? А Путін добивається своїх інтересів. По-перше, це, звичайно, газ, бо Путін хоче, щоб газ пішов по всім побудованим газопроводам, щоб підсадити Європу на газову голку. Друге питання - це дезінтеграція самої Європи, бо, звичайно, в Росії є бажання стати світовим лідером. І, звичайно, в нього є бажання контролювати ситуацію не тільки в близькому зарубіжжі. І певним чином йому це вдається, в тому числі за допомоги Лукашенко. Тому Путіну вигідно існування формально незалежної Білорусі, яка буде створювати проблеми для ЄС», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще