Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та керівники Гарантованого покупця мають понести кримінальну відповідальність за участь в схемі крадіжки 3 млрд грн кредиту західних банків, які залучалися для виплати боргів інвесторам у відновлювані джерела енергії.

Про це заявив народний депутат, лідер МФО «Чиста енергія – здорове довкілля» Олексій Гончаренко.

«Кубло слухняних клерків в особах: Денис Шмигаль з Кабміну, Сергій Наумов з «Ощадбанку», Вадим Уліда з ДП «Гарантований покупець» де-факто викрали 3 млрд грн європейського цільового кредиту. Філіал кварталу на Банковій вважає що так він провчить Ахметова, а насправді підвів під тюремний строк трьох своїх співробітників», – заявив нардеп.

За його словами, прем’єр Денис Шмигаль віддав незаконну команду зупинити виплату. Керівник державного банку порушив банківську таємницю і змінив маршрут платежу, визначений в ЄС, а тимчасовий керівник ГарПоку залишив кошти західних кредиторів на своїх рахунках.

«Є декілька стадій державної корупції. Красти з бюджетів. Велике Будівництво, Велика Залізниця тощо. Красти зі схем з олігархами. 100 млрд на Укрнафті Коломойського. І красти з іноземних грошей. Остання найбільш безпринципна віха на жаль підкорилась зеленій владі», – підсумував Гончаренко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

12 листопада 2021 року державне підприємство «Гарантований покупець» здійснило перерахунок 19,3 млрд. грн. коштів виробникам електричної енергії за зеленим тарифом, які були попередньо перераховані від НЕК «Укренерго». Проте, пізніше кошти були заблоковані та так і не надійшли в повному обсязі на рахунки компаній зеленої енергетики.

В компанії ДТЕК ВДЕ закликали негайно розслідувати факти махінацій з виплатою цільових облігацій.