Про це йдеться в заяві EBA.

«Бізнес-спільнота сподівається, що державні інституції та державні банки здійснять всі заходи щодо виплати заборгованості у повному обсязі та пропорційно всім виробникам ВДЕ», - йдеться в позиції, опублікованій на сайті асоціації.

EBA зазначає, що з невідомих причин від ДП «Гарпок» не всім компаніям надійшли кошти з "зелених" цільових єврооблігацій.

Зокрема, компанія ДТЕК ВДЕ напередодні повідомила про відсутність розрахунків з нею і закликала негайно провести розслідування за фактом махінацій з єврооблігаціями.

12 листопада 2021 року державне підприємство «Гарантований покупець» здійснило перерахунок 19,3 млрд. грн. коштів виробникам електричної енергії за зеленим тарифом, які були попередньо перераховані від НЕК «Укренерго». Проте, пізніше кошти були заблоковані та так і не надійшли в повному обсязі на рахунки компаній зеленої енергетики, пояснили в Європейській бізнес-асоціації.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще