Його слова прозвучали у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?».

«В галузі енергетики у нас справді є складнощі, тут нема чого приховувати. Але іноді цю тему коментують, щоб було що коментувати та що голосно обговорювати. Насправді проблеми в українській енергетиці існують давно. Зараз у нас проблема номер один – вугілля, і вона має кілька складових. Більшість українських вугільних шахт – приватні, і там із видобутком усе гаразд. Але навіть на більшості приватних ТЕЦ не вистачає вугілля, там також проблеми з контрактами. Те саме стосується і державних ТЕЦ. Дефіцит енергетичного ресурсу існує скрізь, зокрема у Європі. Газ подорожчав, хтось намагається економити на ньому і постачання зриваються. Усього ми мали імпортувати від 400 до 500 тисяч тонн, але подивимося, скільки вдасться отримати насправді. А запаси вугілля справді маленькі – але це не вперше», - каже парламентар.

За його словами, докуповувати вугілля доводилося й у колишні роки.

«Усі тридцять років нашої незалежності ми були повинні не просто закривати збиткові шахти, а думати над тим, як модернізувати шахти, де запаси вугілля є», - вважає Юрій Камельчук.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він публічно відмовився від вакцинації проти коронавірусу.

Також Знай.ua повідомляв, що КМДА пояснила, чому опалювальний сезон не для всієї столиці розпочався одночасно.