Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» із ведучою Тетяною Резвін.

«Використовуючи певну кількість балів, водій-порушник позбавляється прав на певний час і це мотивує водіїв не порушувати. Вони відразу починають цінувати своє водіння, наявність прав. А зараз він розуміє, що максимум, що може бути за звичайне порушення, це грошовий штраф. І зрозуміло, що для водія 600 гривень штраф не страшний, вони його платять та їдуть далі», - розповів він.

Антонов сказав, що, звичайно, завжди залишається корупція та будь-яке підвищення штрафів, і посилення підвищують корупцію та тарифи. Якщо раніше «відмазатися» від п'яного водіння коштувало близько десяти тисяч гривень, повідомив він, зараз це коштуватиме 20-30 тисяч гривень. Але хабарі всім не даси, хтось візьме, а хтось ні, впевнений він, і здебільшого зараз патрульна поліція хабаря не бере. Тому система штрафних балів впливатиме, вважає він.

«Адже камери автоматичної фіксації порушень дуже добре впливають на водіїв. Результат видно, навіть коли ти їдеш неподалік камер, водії заздалегідь зменшують швидкість навіть більше, ніж це потрібно. Бо навіть забезпеченій людині втратити хай навіть десять гривень буде дуже боляче», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа за киянами почнуть стежити з 1 червня - хто ризикує отримати "листи щастя" і де будуть камери.

Знай.uа писав, здати на права по-новому: теорія водіння, іспит, скільки коштує.