Причина – непогашення заборгованості за електроенергію, що була сформована до 2019 року.

Про це повідомив екс-заступник Міністра енергетики Сергій Чех, додавши, що вирішити проблему має Енергетичний комітет Верховної ради.

"Проблема тягнеться більше 3 років. Мало не щомісяця у шахти проблеми з оплатою і вона щоразу знаходиться під загрозою відключення. Відключення шахти – це повна зупинка видобутку вугілля. Саме того вугілля, яке потрібно для опалювального сезону", - підкреслив енергоексперт.

Сергій Чех повідомив, що через невиконання закону України, що регулює борги оптового ринку електроенергії, склалась критична ситуація з електропостачанням вугільних шахт.

Він зазначив, що відключення шахти можна було б уникнути, якби діяла програма на погашення заборгованості державних вугільних шахт, що передбачена Законом України.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Для того, щоб він виконувався і шахти не були під загрозою відключень Енергокомітет Верховної Ради мав би направити пропозиції до держбюджету на виділення коштів шахтам та активно захищати таку необхідність. Але цього не було зроблено. І судячи з висловлювань його голови – робити такі кроки ніхто і не буде", - зазначив Сергій Чех.

Нагадаємо, що раніше повідомлялось, що шахті "Південнодонбаській 1" на Донеччині обмежили подачу електроенергії за борги.