За роки існування акції її формат змінювався, але мета і філософія залишалися незмінними ‒ дарувати тепло і турботу дітям. Найтриваліша і масштабна новорічна благодійна традиція почалася 16 листопада 2001 року. Тоді Рінат Ахметов вперше відвідав вихованців інтернатів та дитячих будинків і побачив, як вони чекають диво.

- Допомогу тим, хто її потребує, не можна відкласти на потім. Нас привчили до того, що діти – це наше майбутнє, і ми дійсно в це повірили. Але це не зовсім так. Діти-це наше сьогодення, і за майбутнє, їхнє майбутнє, відповідаємо ми, - так сказав засновник акції і засновник Фонду Рінат Ахметов.

Новорічна Акція "Рінат Ахметов – Дітям!"
Новорічна Акція "Рінат Ахметов – Дітям!"

Тільки за останні чотирнадцять років подарунки від Ріната Ахметова отримали близько 1 000 000 дітей.

- У фокусі акції "Рінат Ахметов – дітям!" – дітлахи, позбавлені батьківського тепла. Дуже важливо допомогти дітям розкрити свої здібності і дати віру в те, що вони можуть домогтися поставлених цілей і змінювати світ на краще, – розповіла Ірина Блажан, головний директор програм Фонду Ріната Ахметова.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Цього року Подарунки та привітання від Ріната Ахметова напередодні новорічних свят отримають майже 100 000 дітей. Крім подарунків, для діток в Маріуполі запланована святкова ялинка та інші приємні сюрпризи. Багатодітна мама Наталія Сидоренко постійно приводить своїх синів і дочок на свята, що проводяться під егідою акції «Рінат Ахметов – дітям!».

- Для нас це стало однією з новорічних традицій. Вже кілька років поспіль вони незмінні: прикрасити ялинку, накрити стіл, сходити на свято від Ріната Ахметова, – розповіла жінка.

Новорічна Акція "Рінат Ахметов – Дітям!"
Новорічна Акція "Рінат Ахметов – Дітям!"

З Грудня 2018 року акція була доповнена новим форматом-мотиваційними зустрічами з підлітками, який трансформувався в унікальний проект "Рінат Ахметов дітям. Твоя суперсила" Тоді вихованці п'яти інтернатних закладів Донецької області розбиралися з цінностями, вчилися знаходити себе і свої таланти. Вони отримували знання про те, як вибрати професію, проходили профорієнтаційні тести, пробували себе в п'яти популярних і затребуваних професіях.

Крім того, цього року Фонд Ріната Ахметова планує провести в прямому ефірі мотиваційні зустрічі у форматі бліц-урок «Твоя суперпрофесія» для підлітків з усієї України. Школярі не тільки познайомляться з популярними і відомими представниками затребуваних професій, а й дізнаються, що необхідно зробити і яку професію вибрати, щоб максимально розкрити свої таланти і стати успішними і щасливими.

Також зовсім скоро стартують зйомки 2 сезону серіалу "Твоя суперпрофесія". По суті, серіал – це новий дистанційний формат проекту, який в першу чергу орієнтований на підлітків, яким в цьому житті необхідно докласти багато зусиль для реалізації в професійній сфері.