Про це вона розповіла у новому випуску програми «MY.UA» з Катериною Павловою.

«З усіма дикими тваринами фото поза законом, крім цирків, зоопарків та дельфінаріїв. На жаль, це не заборонено, але дуже хотілось би, щоб це також заборонили в Україні. Всі фотопослуги з дикими тваринами, які надаються на вулицях міста Києва, всі поза законом. На людей, які незаконно на вулицях пропонують фото з тваринами, можна скаржитись, викликати поліцію і складати відповідний протокол, бо це є порушенням правил утримання і поводження з тваринами», - розповіла Суркова.

Суркова сказала, що якщо ви побачили таких людей на вулиці, ви можете зробити фото, бо таке правопорушення має бути зафіксоване. Звісно, треба одразу викликати поліцію і краще, щоб ця людина, яка надає фотопослуги, не чула цього, повідомила вона, бо вона може просто втекти. Вам треба залишатися на місці, і коли приїде поліція підвести їх до фотографа, показати докази того, що ця людина надає фотопослуги, підкреслила вона, написати заяву і попросити, щоб поліція склала протокол.

«І зараз у поліції є повноваження на місці виносити постанови про притягнення до адміністративної відповідальності за такі дії. Конкретно у місті Києві поліція швидко реагує на такі випадки. Цих тварин можуть вилучити, якщо є куди, але конфіскація відбувається лише за рішенням суду і поліція не притягує порушника на місці, а складає протокол про адміністративне правопорушення і передає до суду. Поліція може лише тимчасово вилучити тварину, але якщо її є де утримувати. Але, на жаль, немає в Києві реабілітаційних центрів для диких тварин комунальної або державної форми власності», - резюмувала Суркова.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що змії масово нападають на українців у лісах, вже покусали десятки людей.

Як повідомляв Знай.ua,у Києві шкуродери закопали п'ятьох новонароджених кошенят.