Про це він розповів у програмі Олексія Толкачова «Толкова розмова».

Передусім гість програми міркує над тим, чому почалася протестна акція. «Це більше мені нагадує випуск пари, таку керовану кризу», - підкреслює він. Як пояснює Бізяєв, президенту важливо, аби цією кризою можна було керувати і не почався некерований хаос, адже тоді з’являються варіанти.

Водночас аналітик міркує над завданням, яке поставили перед собою ті, хто оприлюднили розслідування восени. «Показати, що «ми чекали певний час, ми попереджали, але не отримали. Зараз ми робимо легкий постріл у повітря, а далі думайте, Володимире Олександровичу та співробітники офісу президента, що буде далі», - каже він.

А пізніше, додає Бізяєв, вони можуть опублікувати інформацію більш неприємну та в більшому об’ємі, яка обвалить рейтинг президента. «Багатьом аналітикам здалося, що це чорна мітка Зеленському», - підкреслює гість програми. Як пояснює експерт, все це крутиться довкола двох питань: рейтингу влади та президента зокрема і можливості перерозподілити українські внутрішньополітичні та зовнішньополітичні ресурси.

Також він радить аналізувати не одну окрему публікацію Bellingcat, а поглянути на всю історію цього питання ще з початку року. «Практично у всіх провідних світових ЗМІ, які відображають думку колективного Заходу, такі матеріали з'являлися. Це свідчить, що є певна тенденція», - каже Бізяєв.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

За словами аналітика, суть цієї тенденції у тому, що Зеленського не хочуть знову бачити на посаді президента. На його думку, цей фактор важливий для українських внутрішніх еліт у питання перерозподілу політичного впливу.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що без мішені Bellingcat був би звичайнісіньким ЗМІ з легким нальотом жовтизни.

Також Знай.ua писав про те, що Бортник розглянув питання щодо джерел інформаційної атаки на президента Зеленського.