Про це розповів генеральний директор «БНК-Україна» Євген Поспєлов, повідомляє Ukraine rail monitoring.

За словами Поспєлова, уже кілька місяців компанія фіксує критичні затримки залізничних цистерн в Україні, у зв’язку з чим утворився гострий дефіцит білоруських порожніх вагонів.

«Станом на 23 листопада в Україні перебуває 2 857 цистерн білоруської прописки, тоді як ще тижнем раніше цей показник не перевищував 2 500, а у звичайних умовах він становить близько 1 500», - повідомив Поспєлов.

Наразі «БНК-Україна», яка експортує нафтопродукти з Білорусі, змушена вживати додаткові заходи для виконання листопадових відвантажень продукції українським контрагентам, наголошуючи, що причина затримок в кризовій ситуації на залізниці.

Також гендиректор компанії зазначив, що білоруська сторона неодноразово привертала увагу до необхідності розв’язання проблем залізничних перевезень в Україні та ініціювала зустрічі із представниками Укрзалізниці з метою їх вирішення.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Згідно з офіційними даними УЗ, обіг вантажних вагонів погіршується: з початку року вантажі доставляються вже на 1,5 доби довше. Так, оборот напіввагонів із показника 6,21 у січні збільшився до 7,39 діб у жовтні.

У листопаді, за словами відправників вантажу, ситуація стала ще напруженішою, і почала загрожувати стабільності поставок. Так, за словами генерального директора ПСГ «Ковальська» Сергія Пилипенка, компанія зіткнулася з надзвичайною ситуацією: 80% виробничих потужностей зупинилися на кілька діб через неможливість доставити сировину залізницею. Через те, що понад 500 вагонів із цементом та щебенем нікуди не рухалися через тотальну відсутність тяги, компанія зупинила відвантаження бетону для наших клієнтів.