Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це благочинний другого Дарницького благочиння Української Православної Церкви, настоятель храму праведного Іоанна Кронштадтського протоієрей Нестор Коломієць розповів на Ютуб-каналі «Православная Церковь».

«Коли ми приходимо до храму Божого, ми приходимо не одні: з нами у серці приходять близькі і дорогі нам люди – і живі, і померлі – і ми просимо Церкву помолитися за них. Церква має величезну силу молитися та допомагати людям», - зазначив священник.

Отець Нестор звернув увагу, що до храму необхідно приходити перед початком богослужіння, щоб встигнути подати записки. Написати записки за здоров'я та упокій можна заздалегідь, вдома.

«Записки передаються на початку служби у вівтар. Кожне ім'я прочитується, зі спеціального богослужбового хліба – просфори – за кожну людину виймається маленька частинка з вимовленням її імені. Наприкінці богослужіння ці частинки опускаються до Чаші з Кров'ю Христовою і вимовляється молитва: «Омый, Господи, грехи поминавшихся здесь Кровию Твоею Честною, молитвами святых Твоих», - розповів священник.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Протоієрей Нестор Коломієць наголосив, що подання записок - важливий момент у богослужбовому житті, адже він висловлює потребу віруючих у молитві за близьких.

«Молитва на Літургії – найважливіша, і якщо можна так сказати – найсильніша. Вона приносить величезну користь і нам, тим, хто живе, і тим людям, які відійшли у вічність, і потребують нашої допомоги, яка проявляється, в першу чергу - у молитві про них на богослужінні», - підсумував священник.