Про це він розповів у новому випуску програми «Головне» на каналі «MY.UA» з Катериною Павловою.

«На жаль, ситуація з шаховим спортом в Україні все погіршується і тільки божевільний ентузіазм українських шахістів веде їх уперед, а всі інші ресурси вже вичерпані. Хотілося б, щоб наша перемога на чемпіонаті Європи з шахів була освітньою метою. І на тлі цієї позитивної реклами з'явиться більше талановитих дітей, а батьки звернуть на цей вид спорту увагу. І можливо з погляду довгострокової перспективи вдасться виховати якесь сильне покоління, можливо не відразу, але років через 10-15 і саме на це я сподіваюся, інших надій у мене немає», - наголосив Коробов.

Гросмейстер сказав, що шахи в Україні зараз знаходяться на самому дні спортивного та культурного життя. За радянських часів усіх гросмейстерів та найкращих шахістів знали в обличчя, підтвердив він, було навіть небезпечно їздити у транспорті, бо мисливці за автографами переслідували. Але ті часи вже давно минули, повідомив він, і на вулицях вже, на жаль, ніхто не впізнає. Зараз у світі вже пройшла хвиля популярності шахів та шахістів, наголосив він, тому ніхто не розуміє, чим доводиться жертвувати шахістам і на що йти, щоб отримати результат.

«В Україні взагалі немає умов для шахістів та немає турнірів нормального рівня. Я востаннє грав у чемпіонаті України – це єдиний турнір, у якому я граю з періодичністю раз на кілька років. А турнірів високого рівня вже немає років з десять, і в найближчі двадцять п'ять їх теж, мабуть, не буде. Тому можна заробляти, якщо виїжджаєш на якісь престижні турніри за кордон чи тренуючи якихось західних любителів шахів онлайн. Це така необхідність виживання наших шахістів», - резюмував Коробов.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні хочуть створити унікальну допінг-лабораторію: на що відомі нардепи-спортсмени витратять 160 млн.

Знай.ua писав, Жан Беленюк зізнався, чи завершить спортивну кар'єру після отримання золота на Олімпійських іграх: "Я вибрав".