Як повідомляє Центр інформації УПЦ про це сказав Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій у проповіді.

Блаженніший нагадав сенс і значення євангельської притчі про милосердного самарянина (Лк. 10:25-37), наголосивши, що Господь навчає робити добро всім людям, навіть тим, хто нас не любить або ненавидить.

«Добро - це свідоцтво про Бога. Господь говорить: «Ваше світло нехай світить перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла, та прославляли Отця вашого Небесного» (Мф. 5: 16). Тобто своїми добрими справами треба свідчити про Бога, що Бог є Любов, Бог є Добро і наш Творець», - зазначив Митрополит Онуфрій, додавши, що потрібно робити добро насамперед своїм за вірою, а також і всьому людству.

«Якщо робимо добро своїм за вірою, то цим ми підтримуємо їх у зберіганні чистоти віри. Якщо робимо добро невіруючій людині або іновірцю, то цим свідчимо про те, що ми є творінням доброго Бога, а також закликаємо пізнати Істинного Бога», - пояснив Предстоятель УПЦ.

Блаженніший розповів, що добрі справи можуть виражатися у різних формах і закликав робити добро всім людям у міру своїх сил.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Допомагаючи людині, втішаємо та підтримуємо її. Господь благоволить до такого добра. Цим добром повинні прикрашати себе і наслідувати нашому Творцю, світити світові і говорити без слів про те, що ми є чада Бога, Який є Любов», - зазначив архіпастир.

«Тоді Господь втішатиме в скорботах, хворобах, труднощах земного життя і допомагатиме долати всі перепони, які зустрічатимуться в житті», - підсумував Блаженніший.