Питання стосується виплати заборгованості та регулярних платежів за "зеленим" тарифом, оскільки в інакшому випадку він буде нести за це кримінальну відповідальність.

Про це говориться в заяві міжфракційного депутатського об‘єднання «Чиста енергія - здорове довкілля».

«Зараз ми стикнулися з ситуацією, коли відбувається дискримінація певних компаній і їм заблоковані виплати за боргами та “зеленим” тарифом», - говориться в повідомленні.

Як зазанчається, такі дії є порушенням ліцензійних умов діяльності ДП «Гарантований покупець» в частині заборони перехресного субсидіювання - перенаправлення призначених для певних суб’єктів коштів на потреби інших.

«Такі дії не тільки передбачають кримінальну відповідальність, а й можуть стати загрозою для майбутніх траншів МВФ. Також ця ситуація може негативно вплинути на сертифікацію «Укренерго» для цілей ENTSO-E», - підкреслюється в повідомленні.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Нагадаємо, 13 листопада уряд заблокував виплату боргів перед «зеленими» інвесторами із коштів цільових «зелених» єврооблігацій під державні гарантії.

15 листопада виплати отримали всі компанії, окрім однієї компанії – ДТЕК ВДЕ.

ДТЕК повідомив західних кредиторів про дискримінаційні дії українського уряду і зажадав провести розслідування махінацій при розподілі коштів єврооблігацій.