«УДАР Віталія Кличка» наполягає, що він має бути ветований президентом. Про це заявив керівник виконкому "УДАРу Віталія Кличка" Артур Палатний на своїй сторінці у Facebook.

«УДАР Віталія Кличка» наполягає: цей закон має бути ветований президентом. А влада має розпочати широкий суспільний діалог з представниками малого та середнього підприємництва. Пріоритетом для влади має стати створення додаткових стимулів розвитку, а не посилення податкового тиску на підприємців», - заявив Палатний.

Він зауважив: попри те, що низка скандальних норм були виключені із проєкту до другого читання. Проте в ньому досі залишаються положення, які посилюють тиск бізнес та всіх українців. Зокрема, фермер чи власник ділянки мають платити державі мінімум 5% від вартості землі, незалежно від того, чи отримав прибуток. Селяни змушені будуть платити 18% податку на доходи за продаж продуктів, вирощених на своєму городі біля будинку, якщо отримають з цього більше 78 тис. грн. Кожен має платити 18% ПДФО з продажу другої та третьої квартири за рік тощо.

«Влада забуває, що внесок малого і середнього бізнесу у ВВП країни складає, за різними оцінками, від 49 до 55%, а з урахуванням працівників – понад 60%. Посилення фіскального тиску у жодному разі не призведе до збільшення ВВП та розвитку економіки», - підкреслив Палатний.

«УДАР Віталія Кличка» в економічній програмі партії сформулював пропозиції, як підтримати бізнес та оживити економіку, зазначив Палатний. Зокрема, «УДАР» пропонує встановити рівні податкові правила для всіх, без пільг для великого бізнесу. Вдосконалити антимонопольне законодавство і налагодити ефективну роботу АМКУ, без врахування «особливих інтересів великого бізнесу». Завершити судову реформу і чітко дотримуватись зобов’язань перед іноземними інвесторами.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще