Про це заявив експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев, коментуючи заяву Михайла Титарчука про те, що податкова позбавила ліцензій 210 нелегальних АСЗ.

"Яка може бути довіра до цих слів? Нехай Він приведе докази, покаже, які заправки були закриті, які порушення там були знайдені. Але яка це може бути боротьба з нелегальними заправками, якщо він позбавив ліцензій легальні заправки? Це як? Це що? Це боротьба з нелегалами? Позбавленням ліцензій, які їм видала держава?» - висловив здивування Рябцев.

За його словами, всі правоохоронні та податкові органи знають, де розташовані в Україні нелегальні заправки. Але вони-лише наслідок, насправді боротися потрібно з неврахованими обсягами палива, адже в «тіні», за його словами, щорічно продається півтора мільйона тонн.

"Поява нелегальних заправок-це наслідок того, що існують невраховані обсяги нафтопродуктів. Але якщо припинити невраховані обсяги нафтопродуктів в роздріб, то і заправок не буде нелегальних! А у нас на ринку скрапленого нафтового газу чверть ресурсу береться невідомо звідки. Півтора мільйона тонн нафтопродуктів береться з повітря! Але замість того, щоб боротися з причиною, видатний глава податкової бореться зі слідством», - пояснив Рябцев.

Він також висловив припущення, що позбавлення ліцензій цих АЗС могло бути пов'язано з лобіюванням податкової інтересів великих мереж – які таким чином борються з конкурентами.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"А може, великі гравці хочуть побороти дрібніших конкурентів, і позбутися від всіляких невеликих мереж. А для цього необхідно створити імідж нелегальних заправників, які реалізують неякісне паливо. І використовувати для цього все - в тому числі і податкову", - резюмував експерт.

Нагадаємо, згідно з офіційними даними, український бюджет щорічно втрачає 20 млрд грн через контрафактне і сфальсифіковане паливо.