У той час як населення буде поставлене на межу виживання. Про це заявила з трибуни Верховної Ради народний депутат Софія Федина.

«Ви називаєте законопроект № 5600 ресурсним. Проте насправді таке враження, що ресурс ви намагаєтеся здобути у свої власні кишені і для своїх олігархів, яким ви служите. Тому що сьогодні ви позбавляєте людей елементарних засобів до існування», - наголосила нардеп.

Вона висловила обурення, що час економічної коронавірусної кризи влада не додумалася ні до чого кращого, ніж обдерти абсолютно до нитки людей.

«Коли людина вирощує щось на землі у своєму селі і намагається це продати на базарі, це означає, що у людини немає іншого засобу до існування і вона сьогодні виживає всупереч державі. А держава сьогодні буде максимально обкладати людей, які працюють на своїй землі, податками», - підкреслила Федина.

Вона наголосила: ухваленням законопроєкту №5600 влада порушила всі норми елементарної моралі і податкового кодексу, де передбачається, що такі зміни не можуть прийматися менш ніж за півроку до початку наступного бюджетного року.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

«Але, як я говорила кілька днів тому -- і Зеленському, і владі -- глибоко начхати на людей. І за це ви отримаєте вдячність», - резюмувала Федина.

Як відомо, законопроєкт №5600, який ухвалила Верховна рада, підвищує податки для населення, а також ренту на залізну руду та водні ресурси, проте виключає з оподаткування марганцеву руду, яку в нашій країні монопольно добуває олігарх Ігор Коломойський. Через це державний бюджет щороку втрачатиме мінімум 600 мільйонів гривень.

Раніше народний депутат Михайло Цимбалюк закликав президента Володимира Зеленського ветувати законопроєкт №5600, і відправити його на доопрацювання. Якщо ж президент підпише закон, то тим самим, на переконання нардепа, він підтвердить свій зв’язок з олігархом Ігорем Коломойським, який йому вже неодноразово закидали критики та навіть міжнародна спільнота.