Як повідомляє Центр інформації УПЦ владика висловив подяку кожному, хто перебував або перебуває в зоні бойових дій за героїзм і служіння народу України.

«Сьогодні народ України відзначає 30-річний ювілей створення Збройних Сил. Саме 6 грудня у далекому 1991 році Верховна Рада прийняла історичні Закони «Про оборону України» та «Про Збройні Сили України». Відтоді минуло багато часу, ми були свідками доленосних подій, українське військо пройшло через різні випробування, починаючи від бюрократичних тяганин та нестачі фінансування і закінчуючи війною на Сході нашої держави, яка, на жаль, ще продовжується. І сьогодні, незважаючи ні на що, ми можемо пишатись вами, шановні наші захисники», - наголосив владика.

Митрополит Августин зазначив, що Українська Православна Церква завжди усвідомлювала необхідність духовної опіки та підтримки військових.

«Наші священники першими несли слово Боже у військові частини, організовували споруджування там храмів і каплиць, почали звершувати богослужіння. Бойові дії на Сході нашої держави стали каталізатором створення повноцінного інституту військового капеланства. Дякуючи Богу, 30 листопада Верховна Рада ухвалила Закон «Про Службу військового капеланства», яким вперше на законодавчому рівні унормовано діяльність священників у Збройних Силах та інших військових формуваннях України», – нагадав архієрей.

Митрополит Августин побажав військовослужбовцям та ветеранам Збройних Сил України «доброго здоров'я, міцності духу, бадьорості, мужності та терпіння, а також належного матеріально-технічного забезпечення, щоб ви завжди були готовими і здатними успішно виконувати свій обов'язок».

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут
Показати ще