Про це йдеться у огляді інвесткомпанії Concorde Capital.

"Останніми проявами загострення конфлікту стали невиплата компанії "ДТЕК ВДЕ" Ріната Ахметова у розмірі 3 млрд грн від державної компанії та взаємні публічні звинувачення Зеленського та Ахметова минулої п'ятниці", - йдеться в огляді.

Крім цього, влада задіяла правоохоронні органи для тиску на Ахметова, зазначають аналітики.

"Використання правоохоронних органів для боротьби з політичними (або бізнес-) опонентами було улюбленим інструментом українських владних посередників. Зеленський, на жаль, не виняток. Це ще більше підриває інвестиційну привабливість України", - цитують в огляді слова інвестаналітика Олександра Паращія.

Нагадаємо, 13 листопада уряд заблокував виплату боргів перед "зеленими" інвесторами із коштів цільових "зелених" єврооблігацій під державні гарантії.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

15 листопада виплати отримали усі компанії, крім однієї компанії – ДТЕК ВДЕ.

ДТЕК повідомив західних кредиторів про дискримінаційні дії українського уряду і зажадав провести розслідування махінацій під час розподілу коштів єврооблігацій.