Про це він розповів на своєму YouTube-каналі «Толчок».

Олексій Толкачов нагадав, що раніше пропонував провести в Україні експеримент із виплати безумовного основного доходу, коли кожна людина почне отримувати гроші просто для того, щоб у нього були гарантовані мінімальні потреби незалежно від того, чи працює він, яка у нього стать, вік та так далі.

Так, продовжив він, кожна людина за фактом свого існування зможе отримати як повітря для дихання мінімальну суму для життя. Футуролог зазначив, що сума, що пропонується для виплати безумовного основного доходу, становить 4000 грн для дітей до 14 років, а для молодшого робочого віку та дорослих – 7000 грн на місяць.

«І ось здавалося б це не такі великі гроші, зарплати у Києві та містах-мільйонниках – зовсім інші суми. Але навіть зазнавши якоїсь глобальної катастрофи за 7000 грн можна виїхати в село, райцентри і там залишатися живими, розвиватися вивчати щось нове. Найцікавіше безумовний основний дохід не викликає паразитування. Не викликає утриманства, як це роблять цільові програми допомоги в умовах безробіття», - пояснив Олексій Толкачов.

При цьому, за його словами, до всієї модності теми і при всій справедливості безумовного основного доходу досі ці ідеї залишаються лише фантазіями. Він пояснив, що якщо виплачувати запропоновані ним невеликі суми як гарантовану суму для спокійного життя громадян, сумарно це становитиме понад 50% ВВП країни, а саме 243 млрд грн на місяць.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«Ніхто не знає де взяти так багато грошей. Зараз відомо, що основний дохід – це мегадорого. Ми зараз і близько не можемо потягнути такі витрати», - констатував Олексій Толкачов.

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов розповів про негативний вплив дефіциту матеріальних ресурсів на людину.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов розповів, як дефіцит грошей в економічній системі впливає на відчуття щастя та свободи.