Про це він розповів на своєму каналі «Толчок».

«Лише тоді, коли людина розуміє, що всього достатньо, вона може перестати боротися за ресурси, перестати перегризати горлянку іншому, штовхатися біля роздавальної лінії з тарілкою. Коли зрозуміло - їжі вистачить на всіх», - каже Толкачов.

За словами футуролога, вважається, що наша планета досить багата, і при правильному поділі матеріальних ресурсів їх справді вистачало б майже на всіх людей для нормального безбідного існування та забезпечення базових потреб.

«Але так складається, що цей стан штучного дефіциту змушує нас боротися, перегризати горлянку іншим, щоб відхопити собі набагато більше, ніж нам потрібно. Це соціальна нерівність, про неї багато говорять. Але виявляється, що існування у стані дефіциту призводить до суттєвих психологічних змін», - заявив Толкачов.

Експерт пояснив, що люди стають агресивнішими, у них проявляються егоїстичні потреби, незадоволений голод, коли що б не відбувалося – все одно мало. Толкачов зазначив, що у такому стані світ сприймається як ворожий, оскільки він претендує на наші ресурси, які необхідні для виживання.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Відбувається не завжди здорова мобілізація внутрішніх ресурсів, коли людина замість того, щоб розвиватися і вчитися включається у гонку за матеріальні ресурси. І як наслідок живе нещасливе, не своє життя за нав'язаними цінностями», - вважає Толкачов.

Знай.ua повідомляв думку Леоніда Фінберга про національну самосвідомість: Це дуже сильна частина ментальності будь-якої людини.

Також Знай.ua повідомляв, що Микола Давидюк розповів, як можна співпрацювати з Ілоном Маском та розвивати український потенціал.