Про це він розповів у своєму блозі.

«Ніхто ніколи ніякого ембарго на російський газ не робитиме. Якби могли таке робити і були альтернативні джерела енергоносіїв, то вони були б застосовані. Європа абсолютно спокійно збільшує інвестиції в російську економіку та покращує інтеграцію з Росією», - зазначив Юрій Атаманюк.

За словами експерта, насправді конфронтацію Європи та Росії видно лише у ЗМІ, але там, де щось стосується грошей, жодної ворожої риторики немає.

«Європа вкладає гроші у Росію, а нам дає кредити МВФ – все це вигідно на тлі геополітичного розподілу, який сьогодні відбувається. Сьогодні доводиться змиритися, що є 4 центри впливу – це Китай, Євросоюз, Америка та Росія», - наголосив Юрій Атаманюк.

Як зазначив економіст, те, що напередодні зустрічі Путіна та Байдена, де обговорювалися питання України, з Зеленським поговорив саме Блінкен, а не президент США, дуже багатозначно. На думку експерта, Захід каже, щоб ми все менше взаємодіяли з Росією, хоча самі розвивають з нею відносини, а президент США перед обговоренням питань нашої країни з Путіним навіть не узгоджує з нами всі питання.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Атаманюк розповів як пандемія вплинула на український туризм.

Також Знай.ua повідомляв, що Юрій Атаманюк розповів, як Україні вирішити проблему із доступністю продовольства.