Свій коментар він дав у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?».

«SWIFT Росії не відключатимуть, його дирекція вже зробила заяву про це. У Конгресі США вихолостили всі антиросійські санкції та навіть закрили справу ЮКОСу. А це, на мою думку, найважливіший маркер. Адже справа ЮКОСу – це, власне, те, на чому останні сім років трималася вся російська опозиція. І цей крок зробив саме Конгрес, а не президент. Зважаючи на все, є якісь непублічні домовленості про те, що реальних санкцій не буде», - припускає Руслан Бізяєв.

Байден, на його думку, в цьому випадку працює на внутрішню аудиторію – у нього дуже складна внутрішньополітична ситуація. Він пояснює, що ослаблення антиросійських санкцій зробило Байдена вразливим до критики. Республіканська опозиція, каже Бізяєв, називає президента "цуценям Путіна", і саме на цьому вона будує всю свою політичну риторику. Тепер, за словами політолога, американському лідеру, щоб зміцнити свої позиції, потрібно імітувати жорстку антипутінську політику, але не вести її насправді.

«Але санкції мають бути запроваджені лише після повномасштабного російського вторгнення в Україну. Однак Путіну зараз зовсім не потрібне таке вторгнення, натомість він прагне змусити Україну ухвалити політичну частину Мінських угод. А для російської економіки американські санкції будуть не такі болючі, як європейські. Адже Росія має серйозний товарообіг саме з Європою. Аналітики ЄБРР повідомляють: у разі запровадження таких санкцій рівень життя росіян впаде на 30 відсотків, а європейців – на 12», - вважає Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, рані він заявив, що Байден говорив із Путіним від імені не США, а всього західного світу.

Також Знай.ua повідомляв, що Бізяєв назвав Мінські угоди нездійсненними.