Про це він розповів у програмі Олексія Толкачова “Толкова розмова”.

“Ми є носіями деякого коду співжиття або культури співжиття, що йде з часів обґрунтування перших людських племен на європейській території. Ось тут, де ми зараз з вами сидимо, оселилися перші особини людського виду Homo sapien, і саме звідси розпочалася експансія виду Homo на європейську територію”, - сказав Олександр Новохатський.

Він зазначив, що цей феномен базової культури можна довести за допомогою карти геному.

“Німецькі лабораторії останнім часом працюють дуже щільно з геномами людини. Робота з генокартами мешканців українських земель показує, що тут жінки носять геном найпершого типу, який притаманний людям, які займаються осілим життям. Культурою осілості: землеробством, скотарством, вирощуванням сільськогосподарських культур”, - додав Олександр Новохатський.

За його словами, в Україні спостерігаються три основних чоловічих геноми: це геном аріїв, кельтів, і трипільський.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

“Чим українці відрізняються від інших людей? Ось є голі люди у лазні, чим голі українці у лазні відрізняються від голих шведів, турків? Відрізняються… Поведінкою. Поведінковими реакціями. Українці або будь-яка культурна спільність мають свій код поведінковий. Наприклад, українці заходять у лазню та вітаються. Або вішають рушник певним чином. Не плюють, обирають певні місця”, - наголосив аналітик.

Він зазначив, що проводилися дослідження, які показали, що українців, які усвідомлено ідентифікують себе українцями, можна охарактеризувати певним ставленням до свободи.

"І визначається воно простим українським словом воля", - додав Олександр Новохатський.

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Новохатський заявив, що в Україні не проявлена українська еліта.

Окрім цього Знай.ua повідомляв, що Юлія Кириченко розповіла, що робити з конституційною моделлю України.