Про це він розповів у програмі Олександра Кочеткова «Валіза пророка».

«Ми перейшли на тваринницькі терміни еліти. Ми визначаємо еліту, хто краще бігає, вище стрибає і у кого більше ваги та продуктивності, а насправді у соціальних системах еліти це ті, хто функціонально несуть відповідальність за те, що відбувається у соціальній системі», - сказав Новохатський.

За словами експерта, у соціальних системах в еліти функція нести відповідальність, але зараз відбулася підміна понять та еліти визначаються за матеріальними принципами. На думку політолога, поняття еліти вмирає тоді, коли вмирає порядок соціального утворення.

«Еліта – це не найрозумніші (знову ж таки повертаючись до тваринницьких термінів), еліта – це «терпіли». Еліта, яка хоче продовжити стан своєї соціальної системи, наймає чи породжує інструменти, які цю соціальну систему стабілізують та дають їй можливість існувати далі», - зазначив Новохатський.

На думку політолога, цими інструментами є спеціалісти чи управлінці, які виконують конкретну роботу для досягнення конкретних результатів за метою еліти. За словами експерта, еліта має розуміти, яку систему вони хочуть будувати чи зберегти.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«В Україні не виявлена українська еліта та їхня «найкращість» у тому, що вони «найкращі українці», - сказав Новохатський.

Експерт має на увазі, що поняття еліти в Україні оцінюється за тим же матеріальним принципом, що не є правильним, тому що еліта – це не найрозумніші чи найбагатші люди, а ті, хто працюють на благо тієї чи іншої соціальної системи, керуючи різними інструментами для створення умов у цих системах.

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Гончаров заявив, що ймовірні погрози відлякують інвесторів від України.

Також Знай.ua повідомляв, що Олександр Гончаров розповів, чим викликано трудову міграцію українців до інших країн.