Про це він розповів у програмі Олександра Кочеткова «Валіза пророка».

«Ми перейшли на тваринницькі терміни еліти. Ми визначаємо еліту, хто краще бігає, вище стрибає і у кого більше ваги та продуктивності, а насправді у соціальних системах еліти це ті, хто функціонально несуть відповідальність за те, що відбувається у соціальній системі», - сказав Новохатський.

За словами експерта, у соціальних системах в еліти функція нести відповідальність, але зараз відбулася підміна понять та еліти визначаються за матеріальними принципами. На думку політолога, поняття еліти вмирає тоді, коли вмирає порядок соціального утворення.

«Еліта – це не найрозумніші (знову ж таки повертаючись до тваринницьких термінів), еліта – це «терпіли». Еліта, яка хоче продовжити стан своєї соціальної системи, наймає чи породжує інструменти, які цю соціальну систему стабілізують та дають їй можливість існувати далі», - зазначив Новохатський.

На думку політолога, цими інструментами є спеціалісти чи управлінці, які виконують конкретну роботу для досягнення конкретних результатів за метою еліти. За словами експерта, еліта має розуміти, яку систему вони хочуть будувати чи зберегти.

Популярні новини зараз
З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат По 3600 грн щомісяця виплачуватимуть пенсіонерам: хто може отримати гроші Ціни різко пішли вниз: вартість нерухомості стрімко падає Прийде платити більше: у жовтні українці отримають "додаткову" квитанцію
Показати ще

«В Україні не виявлена українська еліта та їхня «найкращість» у тому, що вони «найкращі українці», - сказав Новохатський.

Експерт має на увазі, що поняття еліти в Україні оцінюється за тим же матеріальним принципом, що не є правильним, тому що еліта – це не найрозумніші чи найбагатші люди, а ті, хто працюють на благо тієї чи іншої соціальної системи, керуючи різними інструментами для створення умов у цих системах.

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Гончаров заявив, що ймовірні погрози відлякують інвесторів від України.

Також Знай.ua повідомляв, що Олександр Гончаров розповів, чим викликано трудову міграцію українців до інших країн.