Про це він розповів у програмі Олександра Кочеткова «Валіза пророка».

«Питання не у певному сенсі безробіття, коли немає робочих місць, і люди не можуть знайти за своєю спеціальністю роботу. Я сказав би про трудове безробіття, коли люди, які мають роботу, не можуть прожити на зароблені гроші від зарплати до зарплати», - зазначив Гончаров.

За словами експерта, через це у нас зростає трудова міграція, тому що люди постійно шукають місце, де вони можуть більше заробляти, ніж зараз. Як зазначив економіст, з цієї причини люди виїжджають з України та шукають високооплачувану роботу в інших країнах, наприклад, у Польщі.

«Ми бачимо проблеми, які відбуваються і на суміжних ринках: не лише на ринку праці, а й фінансовому ринку. Люди беруть споживчий кредит і через відсотки люди потрапляють у кредитну залежність. Банки продають ці кредити колекторам і починаються ходіння по муках людей, які увійшли до кредитної залежності», - сказав Гончаров.

Як зазначив економіст, для вирішення цих проблем має бути створена програма по створенню робочих місць. За словами експерта, прем'єр-міністр обіцяв створення подібної програми, але її не було впроваджено.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Випускники наших університетів не можуть знайти собі роботу, тому що роботодавець шукає висококваліфіковану робочу силу, а недосвідчених фахівців сьогодні дуже багато на ринку і це проблема, як їх зайняти», - наголосив Гончаров.

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Гончаров пояснив, чому влада дозволяє собі порожні обіцянки.

Також Знай.ua публікував заяву Олександра Кочеткова: віялові відключення – це вимушений захід.