Про це він розповів у програмі Олександра Кочеткова «Валіза пророка».

За словами експерта, влада обіцяє народу світле майбутнє, але насправді це її зовсім не турбує, оскільки її перебування в уряді не назавжди. Зокрема, каже він, це стосується пенсіонерів. «Законодавці закладають не просто бідність у нашій країні, а злиденне становище наших пенсіонерів», - підкреслює Гончаров.

Він розповідає, що влада планує більшості пенсіонерів виплачувати мінімальну пенсію у розмірі 1934 гривні до липня наступного року. Тим не менш, зауважує економіст, Мінсоцполітики подає інші розрахунки: «Для пенсіонера, щоб вижити, потрібно 3692 гривні».

Гончаров пояснює, що 1934 гривні вистачить лише на оплату комунальних послуг, навіть продукти харчування не буде за що купити. «Покоління, яке сформувало безнапасні умови для життя нинішніх поколінь, сьогодні отримує найменші крихти», - обурюється гість програми. Отже, констатує він, люди, назбиравши 30-40 років трудового стажу тепер змушені отримувати мінімальну пенсію.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гончаров заявив, що міцний курс гривні це не завжди добре.

Також Знай.ua писав про те, що Цимбалюк розповів, у якому стані зараз перебуває соціальна сфера України.