Про це він розповів у програмі Олександра Кочеткова «Валіза пророка».

«Ми перебуваємо у дуже важкому становищі з погляду економіки. Ми стиснуті тисками трьох криз: коронакриза, енергетична криза та криза процесу глобалізації. Сьогодні ми констатуємо, що більшість областей перебувають у «червоній» зоні, що негативно впливає на економічні процеси в нашій країні», - зазначив Гончаров.

Також, за словами експерта, енергетична криза суттєво б'є по підприємствах, тому що різко підстрибнула собівартість продукції промисловостей, коли переважна більшість нашого населення є неплатоспроможним. Як зазначив Гончаров, виробники бояться, що продукція залишиться лежати на складі. Далі економіст прокоментував нинішній курс валют: гривня зміцніла.

«Це не найкращий варіант для бюджету. Для експортерів краще, якби гривня послабшала. Євро та долар сьогодні слабнуть, бо ці країни зацікавлені в тому, щоб послабити свою валюту, коли вони працюють на експорт. Ми навпаки зміцнюємо валюту, щоб залучити сюди валютних спекулянтів», - сказав Гончаров.

На думку експерта, наша загальна економічна ситуація є поганою, а міцний курс гривні ніяк не говорить про поліпшення економіки. За словами експерта, дуже важливо, щоб курс тримався стабільно, що грає на руку підприємцям, які роблять розрахунки наперед.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Рохов пояснив, яка стратегія може мати правлячу партію на наступні вибори.

Також Знай.ua повідомляв, що Олександр Новохатський розповів, яким інструментом було сформовано комунізм.