Про це він розповів у програмі Олександра Кочеткова «Валіза пророка».

«Ми весь час кружляємо навколо одного істотного поняття – це поняття еліт. Соціальні структури відбуваються за рахунок структурування еліт: люди організуються з людської маси, структуруються в державні утворення деякими людьми, які несуть відповідальність, вишиковуються самі в певний порядок відносин і підтягують тих людей, які на них дивляться, у цей порядок», - зазначив Новохатський.

За словами експерта, еліта – це функція несення відповідальності. Як зазначив політолог, такі правителі, як, наприклад, комуністи-революціонери підходять під цей приклад: вони несли відповідальність за формування нового державного утворення.

«Вони будували свій простір і підняли владу, яка у них валялася під ногами, а далі було людське море в межах Російської імперії, яке необхідно було структурувати. Вони знаходять інструменти для структурування простору під себе, сприймаючи себе як еталон волі та проєкту, який вони хочуть здійснити», - наголосив Новохатський.

Як зазначив експерт, у разі комунізму інструментом структурування людських мас був терор. За словами Новохатського, яскравими прикладами такого способу організації людей є ГУЛАГ та Голодомор.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Кочетков розповів, що наші силовики не ризикують воювати із народом.

Також Знай.ua повідомляв, що Олександр Новохатський розповів, що спільного в України та Афганістану.