Про це він розповів у програмі Олександра Кочеткова «Економіка для думаючих».

«Усі дослідники, які досліджували питання українців і українства, визначають патологічну любов українців до свободи. У світі існують два географічних простори, які патологічно відносяться до питання свободи: Україна та Афганістан», - зазначив Новохатський.

За словами експерта, природний географічний простір Афганістану і України має однакову планетарну функцію. Як зазначив політолог, в Україні перетинаються найкоротші шляхи через Євразійський континент – ця властивість накладала на людей певні вимоги до налагодження побуту.

«Виявляється, що в Україні українство проявляється у відносинах зі свободою. Свобода в українській мові позначена словом «воля» і це ж слово використовують для позначення простору, якщо повернутися до розмовної української мови», - сказав Новохатський.

Як зазначив політолог, це форма, яка намагається пов'язати людину з простором через цінність, якою є свобода. За словами експерта, ми об'єднуємо простір з людиною через прояв людини в принципах свободи.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

«Свобода – це коли ми дозволяємо іншій людині розпоряджатися його життям на його власний розсуд», - підкреслив експерт.

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Кочетков заявив, що влада думає лише про те, як залишитися при владі.

Також Знай.ua публікував слова Олександра Кочеткова: Відсторонення від влади брехливих політиків відбувається через референдум.