Про це він розповів у програмі Олександра Кочеткова «Чемодан пророка».

«Контекст «спричинити вибори» для мене ближчий з точки зору аналізу ситуації. Треба мати легітимні підстави для дочасного переобрання президента: поміняй Виборчий кодекс, що якщо ти склав повноваження, то ти не можеш балотуватись», - зазначив Рохов.

За словами експерта, влада може скористатися монобільшістю у парламенті та змінити Виборчий кодекс, щоб президент одразу після складання повноважень міг знову балотуватись у президенти України.

«Потрібно пояснити мотиви: для чого ти складаєш повноваження, якщо знову балотуєшся? У виборчому процесі є дві важливих складових: технологічна і смислова – пояснити, хто і для чого балотується», - підкреслив Рохов.

На думку політолога, зараз головна риторика, яку використовує влада для аргументації своєї каденції, це боротьба з олігархами. За словами експерта, владі слід продемонструвати спробу боротьби з олігархами та їхнє пручання.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

«Пояснити, що є суттєвий вплив (олігархів, - Ред.) на парламент і не можна провести необхідні зміни. Для цього треба взяти мандати, щоб перезапустити систему, де у президента буде більше повноважень і тому йти на вибори, щоб переобратись і будувати президентську гілку влади. Тоді можна робити першими вибори президентські і бути більш впевненими у наступних парламентських», - сказав Рохов.

За словами експерта, правлячій партії важливо зробити так, щоб президентські вибори відбулись саме до парламентських, тому що якщо парламентські вибори пройдуть невдало, то шанси виграти президентську кампанію стануть дуже малими.

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Кочетков розповів, що влада мала зайнятися вирішенням питань енергетичної кризи ще влітку.

Також Знай.ua повідомляв, що Олександр Кочетков розповів, чи є використання «Байрактару» порушенням Мінських угод.