Про це він розповів у своєму блозі.

«Кремль спробує нас задушити енергетичним зашморгом. Уже зараз складається ситуація, що для протистояння енергетичній кризі просто грошей мало, бо газ і вугілля Росія нам готова постачати не лише за величезні гроші, а ще й за політичні поступки щодо Донбасу та Криму», - зазначив Кочетков.

За словами експерта, Росія перекрила Україні лазівку з постачання енергетичного вугілля з ОРДЛО через Росію. Як зазначив політолог, влада мала передбачити альтернативні закупівлі енергоносіїв, а також реальний реверс ГТС.

«Для цього треба було заздалегідь створити в Кабміні антикризову групу, до якої треба було залучати тих, хто реально розуміється на енергетиці, а не тих, хто розповідає, що на Бессарабці можна купити м'ясо за 20 гривень за кілограм», - сказав Кочетков.

На думку політолога, питаннями енергетичної кризи треба було зайнятися заздалегідь, а не у розпал опалювального сезону. Як зазначив експерт, якщо почнуться відключення електрики, то рейтинг влади дуже впаде.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

«Без електрики оптимістичний відосик не прокрутиш і нічого резонансного не заявиш», - наголосив Кочетков.

Як повідомляв Знай.ua, Ярослав Телешун розповів, хто буде кінцевим платником за дорожчий газ.

Також Знай.ua повідомляв, що Олександр Кочетков розповів, чи є використання «Байрактару» порушенням Мінських угод