Про це він розповів у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?».

«Нагнітання на лінії розмежування відбуваються постійно, і це входить до цілеспрямованої планомірної стратегічної позиції Росії. Тиснуть на Україну за двома напрямками: економічна, енергетична сторона та різні провокації на фронті», - зазначив Кочетков.

За словами експерта, економічний та енергетичний тиск на Україну здійснюється Росією за допомогою «Північного потоку-2» та заборони на закупівлю енергоносіїв, які видобуваються в ОРДЛО, але йдуть до нас через Росію.

«Різні провокації були постійно: обстріли. Є на що відповідати – обстріли з того боку та нагнітання. Новина сталася в тому, що ми використовували безпілотник», - наголосив Кочетков.

Як зазначив політолог, Росія теж використовує на Донбасі свої безпілотники, які атакують наші позиції, тож у тому, що ми відповіли противнику за допомогою безпілотника, немає нічого дивного.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Новина в тому, що це був саме турецький безпілотник, а Туреччина начебто в Росії у друзях значиться. Раптом у Карабаху Туреччина підтримала Азербайджан, а Росія підтримувала Вірменію, і тут турки надали нам…», - сказав Кочетков.

На думку експерта, наша відповідь «Байрактаром» не порушила Мінських угод, тому що все формально відбувалося на нашій території, але реакція наших партнерів є показовою. За словами Кочеткова, коли гинули наші військові, то жодної реакції з боку Європи не було, але як тільки ми знищили гаубицю супротивника, яка атакувала наших солдатів, то одразу виникло занепокоєння. Як зазначив експерт, виходить, що Німеччина та Франція солідарні з Кремлем і роблять заяви в унісон із Пєсковим.

Як повідомляв Знай.ua, Микола Томенко попередив про труднощі, які чекають на Україну вже цієї зими.

Також Знай.ua публікував слова Загороднього: Якщо влада не забезпечить народу дешевий газ, то опозиція її зацькує.