Про це він розповів у програмі Олександра Кочеткова «Валіза пророка».

«Сьогодні у всіх на слуху міграційна криза на кордонах Білорусі та Польщі. Я впевнений, що США повідомляли українське керівництво, що є серйозна загроза з боку РФ щодо захоплення нових територій України», - зазначив Гончаров.

За словами експерта, незважаючи на такі підказки з боку Західних партнерів, глава Ради безпеки заявляє, що все гаразд і жодної загрози немає.

«Якщо керівництво Білого дому робить такі публічні заяви, то вони розраховують на те, щоб українська громадськість також дізналася про ці погрози. Не реагувати вже не можна, бо якщо не дай Бог це станеться, то обваляться наші ринки», - сказав Гончаров.

На думку економіста, лише одна заява США про ймовірну загрозу нападу Росії на Україну викликає труднощі: Україна повинна буде обслужити власників ОВДП на 14,6 млрд гривень, що серйозно позначиться на валютному курсі, адже вкладники, почувши про загрозу, можуть почати виводити свої гроші з нашої країни.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«Це одразу обвалить наш курс. Геополітичні виклики дуже серйозно впливають на рішення інвесторів та внутрішній ринок», - зазначив Гончаров.

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Гончаров розповів, чим викликано трудову міграцію українців до інших країн.

Також Знай.ua повідомляв, що Олександр Гончаров пояснив, чому влада дозволяє собі порожні обіцянки.