Про це він розповів у програмі «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

На думку політика, не варто було б розраховувати вже на таку монобільшість, якби вибори пройшли найближчим часом. «Тому, чи вигідно розпускати парламент, відповідь міг би дати тільки президент», - підкреслює Валерій Божик і додає, що особисто він судить лише з фактів.

Він вважає, що в Україні не почалася ще класична парламентська криза, аби були підстави для дострокового розпуску Верховної Ради. «Парламентська криза, на мій погляд, – це коли парламент не може виконувати покладені на нього функції», - пояснює депутат. Тобто, каже він, йдеться про ситуацію, коли Верховна Рада вже довго не може приймати рішення або ж і зовсім самоусунулася. У такому разі, підкреслює Валерій Божик, з’являються відповідні підстави для розпуску, а зараз можна спостерігати тільки певні тенденції.

Загалом же, пояснює політик, закон передбачає підстави для розпуску парламенту, але це може зробити і президент, якщо ВР протягом довгого часу не приймає рішення. У приклад гість програми наводить ситуацію, коли парламенту не вдається сформувати уряд, тому голосування стають першими сигналами можливого початку кризи найближчим часом. За словами Валерія Божка, у такому разі зрозуміло, що рейтинг партії влади за короткий період часу падає, що відбувається і сьогодні.

Тим не менш, загалом він висловлює певні надії на Верховну Раду: «Вона зможе змобілізуватися та протистояти всім викликам. І це не одноразово за час історії усієї незалежності Верховною Радою було доведено. Саме Верховна Рада, не зважаючи на політичні виклики та вподобання, завжди об'єднувалася».

Популярні новини зараз
Чи буде в Україні долар по 50 гривень: експерт розповів, до чого готуватись Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Божик розповів, чому пішов у «Розумну політику» і чи має Разумков народну підтримку.

Також Знай.ua писав про те, що Дзівідзінський поміркував, що буде з Разумковим поза командою «Слуги народу».