Про це він розповів у своєму блозі.

«Податкова амністія – це позитивний крок та загальносвітова практика, тим більше ми без податкової амністії не можемо, бо ми вийшли з розваленого Радянського Союзу і те, як люди виживали у 90-х, – у кожного це своя історія: не було ні кордонів, ні податкової, ні загальної системи валют, навіть зразки договорів на ходу вигадували», - наголосив Юрій Атаманюк.

За словами експерта, за різними оцінками у руках у людей перебуває понад 50 мільярдів доларів. Як зазначив економіст, якщо ці гроші залучити до економіки, то це, якби були відповідні умови, дало б значний поштовх українській економіці.

«Сам факт податкової амністії – позитивний, але головне, як вони її проводять. Уже минуло 4 місяці і можна сказати, що 300 мільйонів гривень, які задекларували, це фіаско. В Італії за цей же період під час амністії люди задекларували 53 мільярди євро», - сказав Юрій Атаманюк.

На думку економіста, податкова амністія має бути безумовною для максимальної ефективності, а у нас амністія не поширюється на особи, які колись працювали на державній службі чи державних підприємствах.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Атаманюк заявив, що Західні партнери не зважають на нас.

Також Знай.ua повідомляв, що Юрій Атаманюк розповів як пандемія вплинула на український туризм.