Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

Вікторія Панченко повідомила, що порівняно з груднем 2020 року олія подорожчала майже на 51%, тобто на цінниках ми можемо побачити цифру 64 грн. З її слів, ціни на цукор злетіли майже до 29 грн за кіло, а продукти для чотирьох порцій борщу тепер коштують 65 грн. Журналістка розповіла, які запаси варто зробити наприкінці 2021 року з огляду на стрімке зростання цін на продукти.

«Це не межа, кажуть експерти. Тому замість подарунків під ялинку на часі закуповувати продукти. Відразу зазначу, що у різних регіонах країни ціни різні, і я намагалася вивести середні арифметичні. Найбільше подорожчали цукор, соняшникова олія та яйця», - каже Вікторія Панченко.

Вона нагадала про коментарі економіста Олега Пендзина щодо ситуації зі зростанням цін на продукти і причин такого подорожчання. Такими, каже журналістка, є стрибок цін на світових ринках, зростання зарплат та інфляція, що імпортується.

«Зростання цін на продовольство в Україні пов'язане із зростанням цін на світових ринках. Українським експортерам просто немає сенсу продавати свої товари дешево в Україні, тому всі збувають за кордон», - пояснила Вікторія Панченко.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше депутат Верховної Ради Олексій Кучеренко закликав уряд не допустити зростання тарифу на розподіл газу.

Також Знай.ua повідомляв, що представник керівництва Національного банку Володимир Лепушинський розповів коли та наскільки збільшаться тарифи на газ.