Політика керівництва України по боротьбі з олігархами має ознаки непослідовності, так як відносно Ігоря Коломойського, проти якого ввели санкції США, не було вжито ніяких заходів.

Про це у своїй колонці «порохова бочка під назвою Україна», опублікованій в консервативній газеті The Washington Times, пише професор школи суспільних і міжнародних відносин Університету Балтімора Айван Саша Шиен.

"Нещодавно прийнятий закон Про оподаткування надр не торкнувся марганцю, яким володіє Коломойський, але збільшив податок на залізну руду, контрольовану Ахметовим. ( ... ) Те, що правила змінюються для всіх, за винятком покровителів Зеленського, говорить багато про що», – йдеться в публікації, яку переклало видання «Фокус».

Ініційована президентом війна з олігархами «віддає суб'єктивізмом» і являє собою «помилковий хрестовий похід, породжений образою», впевнений Шиен.

Автор колонки заявив, що під час боротьби з Ахметовим Зеленський «підтримує приємні стосунки зі своїм найвиднішим прихильником», мільярдером Ігорем Коломойським. У публікації стверджується, що саме бізнесмен був «ключовим інвестором президентської компанії» чинного глави держави.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Нагадаємо, в жовтні в США була видана книга "Американська клептократія«, присвячена схемам відмивання грошей» Приватбанку" структурами Ігоря Коломойського і його зв'язків з чинним президентом України Володимиром Зеленським.