Про це він розповів у своєму блозі.

«Найцікавіші особи в тому, щоб «Північний потік-2» не запускався, це ті, хто його збудував: Росія та Німеччина – ці дві країни найбільше сьогодні не зацікавлені у запуску «Північного потоку-2», - зазначив Юрій Атаманюк.

За словами експерта, якщо запуститься «Північний потік-2», то ціна на газ у Європі впаде у 3-4 рази, бо дефіциту не буде. На думку економіста, Росія та Німеччина штучно затримують запуск, тому що так вони можуть продавати менше газу за більшою ціною в Європі, в якій живе пів мільярда людей.

«За рахунок дефіциту вони мають надприбуток. Згадайте, наскільки політичний чинник відіграє: Путін каже: «Газу вистачить, ми Європу забезпечимо» – потім бачить: ціна газу падає на 30% – «Це ж погано!». Наступна заява: «Україна є ненадійним партнером, ГТС в аварійному стані і ми не можемо через Україну збільшити обсяги постачання». І тут раз, і ціна повернулася», - сказав Юрій Атаманюк.

На думку економіста, політичні заяви мають прямий зв'язок із ціною на енергоресурси. Як зазначив експерт, уряд Росії, таким чином, може маніпулювати Європою.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Атаманюк розповів як пандемія вплинула на український туризм.

Також Знай.ua повідомляв, що Юрій Атаманюк заявив, що податкова амністія потрібна нашій країні.