Про це йдеться в статті, опублікованій на порталі delo.ua, пише Політека.

Як йдеться в статті, перший серйозний крок по входженню в "київські схеми" Андрій Єрмак здійснив у листопаді 2019-тоді він домігся, щоб на посаду директора Департаменту з благоустрою КМДА був призначений Олексій Кулеба. У грудні 2020 його ставленик Кулеба був підвищений до першого заступника голови КМДА з питань самоврядних повноважень.

ЗМІ раніше писали, що Єрмак закріпився в темі «кришування» столичних МАФів ще за мера Києва Леоніда Черновецького, тому вигоди, які можна отримати, маючи свою людину в керівництві КМДА, для нього були очевидні.

Втім, сам курирувати і займатися «договорняками» глава офісу президента не міг – занадто публічна посада, яка привертає пильну увагу з боку журналістів і громадськості.

Тому координатором всіх "київських схем" став призначений у серпні 2020 заступник Голови ВП Олег Татаров. Як відомо, в офісі президента він курирує діяльність правоохоронних органів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Наступний один учасник "київських схем", як йдеться в статті – Владислав Трубіцин. Після місцевих виборів 2020 року, Трубіцин став депутатом Київради від «Слуги народу», отримав посаду голови постійної комісії міськради з питань підприємництва, а також очолив велике міжфракційне об'єднання «успішний Київ». Сьогодні його називають головним комунікатором у міськраді за "київськими схемами".