Про це він розповів у програмі Петра Охотіна «Tiger news».

Як підкреслює гість програми, людям належить будинок та прибудинкова територія, а відтак у їхніх інтересах забезпечити гарний стан будівлі. Тому, констатує Олег Попенко, людина, отримавши у свою власність житло, має сплачувати гроші на комунальний ремонт у платіжці. «Але чомусь комусь у 1997 році прийшло в голову прибрати пункт про капітальні ремонти з платіжок», - розповідає він.

Експерт переконаний, що цей хід – популістичний і його метою було зменшення суми платіжок напередодні виборів. Як результат, констатує він, - руйнівний стан житлового фонду та аварійний стан великої кількості будинків.

Загалом же, каже Олег Попенко, Україна є єдиною державою, чиї громадяни не платять за капітальний ремонт по платіжці. «Ми платимо лише за спожиті послуги на поточний ремонт (косметичний, - Ред.), а капітальний ремонт – це, наприклад, відремонтувати стіни, дах та замінити вікна», - пояснює гість програми.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Попенко заявив, що Україні необхідна реформа житлового фонду.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко розповів про рішення суду щодо морозних коефіцієнтів.