Президент України Володимир Зеленський хоче домогтися припинення критики дій влади на телеканалах «Україна» і «Україна24», що належать бізнесменові Рінату Ахметову.

Про це у своїй статті "Президент України бореться з олігархом в тилу на тлі навислої загрози з боку Росії" пише видання Financial Times.

"Зеленський хоче покласти край масовій критиці, яка транслюється по каналах Ахметова», – повідомляє видання з посиланням на слова українського політолога Володимира Фесенка.

Financial Times зазначає, що рейтинги довіри Володимира Зеленського серед виборців різко впали.

"Недавнє опитування показало, що він може зазнати невдачі в переобранні, оскільки колишній союзник Дмитра Разумкова, який восени цього року був зміщений з посади спікера парламенту, був готовий перемогти його в другому турі президентських виборів», – пишуть автори статті.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Експерти кажуть, що заяви Разумкова висвітлюються на телеканалі Ахметова, а в свою чергу, депутати Зеленського бойкотують його, вважаючи «ворожим ЗМІ».

Для вирішення цього завдання і припинення критики в телеефірі, Зеленський проштовхнув через парламент закон про олігархів, який змушує великий бізнес позбавлятися від медіа-активів через загрозу потрапляння в «реєстр олігархів» з подальшим утиском прав.