Про це він розповів у програмі «Контрольний удар з Максимом Ялі».

«Якщо оцінювати зміст інтерв'ю, то Андрій Богдан досить зрозумілою і простою мовою описав ті ризики енергетичного колапсу, з яким Україна може зіткнутися вже через два місяці, якщо будуть сильні морози в лютому досить тривалий час. Нагадав він і про втрачені шанси, які мав український уряд та «Нафтогаз» у першій половині року», - каже Максим Ялі.

Політолог зазначив, йдеться про момент, коли ціни на газ були на рівні 250 доларів за тисячу кубів і можна було закупити та закачати газу достатньо в газові сховища не лише для того, щоб спокійно пережити цю зиму, а й заробити на тих захмарних цінах, які встановилися у Європі останні місяці. Це ж, за його словами, стосувалося вугілля.

«А тепер, як він зазначив, ми маємо так звані «ножиці» і все перевернулося з ніг на голову: ціни на енергоносії злетіли до небес і ще піди їх знайди та привези, якщо йдеться про вугілля, а котирування сировинних товарів України – тієї ж залізної руди різко обвалилися порівняно з пів річною давністю. І якщо ситуація не зміниться, то за кілька місяців почнуть банкрутувати і закриватися підприємства, а люди втрачатимуть роботу і залишаться без засобів для існування», - заявив Максим Ялі.

Основною причиною такої плачевної ситуації, на думку не лише Богдана, є розбалансованість усіх гілок та інститутів влади.

Популярні новини зараз
В Україні різко зменшилася пенсія: що відбувається, і хто це допустив З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат Пенсія за новими правилами: українці отримуватимуть виплати за бали США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт
Показати ще

«От тільки одного чомусь пан Богдан забув сказати. І підбиранням «нових осіб», і налагодженням роботи з депутатами та їх голосуванням навіть не читаючи законопроєктів, і контролем судової системи займався він сам особисто. І що саме він є архітектором системи управління, яка сформувалася за першу половину президентського терміну Зеленського. І коли він був головою Офісу і сам усім керував, все його влаштовувало», - наголосив Максим Ялі.

Як повідомляв Знай.ua, Божик розповів, чому пішов у «Розумну політику» і чи має Разумков народну підтримку.

Також Знай.ua писав про те, що Дзівідзінський поміркував, що буде з Разумковим поза командою «Слуги народу».