Про це вона розповіла у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Президентські вибори у нас за законом будуть після парламентських, судячи з теперішнього рейтингу влади, якщо з початку відбудуться парламентські вибори, то відповідно монобільшості в парламенті вже не буде. Тому втратяться такі повноваження як формування уряду та втратяться реальні державні важелі в руках. І відповідно бути президентом при такому парламенті та на таких умовах, то рейтинг дуже сильно рухне. І якщо президент захоче йти на другий термін, то другого терміну не буде», - повідомила Ірина Тиран.

Експерт сказала, що є вихід стати ще раз президентом при цьому парламенті, який зараз є. Щоб була змога вплинути на уряд і таке інше, вважає вона, тому дострокові президентські вибори є для влади вигідними. Тим більше, попри падіння рейтингу, президент все одно очолює виборчу дробину, підкреслила вона, тому на сьогодні при дострокових президентських виборах шанси у чинного президента високі. Але інша справа, впевнена вона, яка законодавча база буде створена під ці дострокові вибори.

«Однозначно вигідніше робити дострокові вибори, тому що невідомо, що через два з половиною роки буде з його рейтингом взагалі. І цьому дуже багато причин, навіть якщо відкласти парламент, який до нього буде нелояльний, а йому прийдеться при новому парламенті працювати. Зараз у нас велика проблема зі зростанням ціни на газ, і люди вже скаржаться. Але, за оцінками експертів, ми ще це не відчули, а відчуємо в кінці опалювального сезону та на початку наступного. І це все вдарить по рейтингу влади і в неї вже може не бути тих шансів, які є зараз», - резюмувала Ірина Тиран.

Популярні новини зараз
Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах Чоловікам дали 14 днів, щоб з'явитися до ТЦК: хто не встигне – розшук та штрафи З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат Пенсія за новими правилами: українці отримуватимуть виплати за бали
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Олег Постернак зазначив, що зараз Зеленський має більше суперників, ніж у 2019 році.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що Руслан Бізяєв розповів, що процес дострокових президентських виборів запущений.