Його слова прозвучали у програмі «Мотив Подорожнього».

«Звичайно, для нас, політтехнологів, кожна виборча кампанія – це задоволення, ми зацікавлені в тому, щоб їхня інтенсивність була вищою. Але зараз будь-які наступні вибори впираються у правові питання. Теоретично для дострокових виборів є певні умови. Якщо «слуг», які увійшли до «Розумної політики», виключать із фракції, монобільшості не стане. Після цього по закону є місяць, щоб сформувати правлячу коаліцію, а далі президент може розпустити парламент. Але це саме його право, а не обов'язок. Наприклад, 2019 року він так і вчинив», - нагадує гість програми.

Проте, за його словами, відтоді дуже багато чого змінилося.

«Зараз Зеленський має більше суперників, ніж у 2019 році, а судова влада не завжди готова підтримати його. Тоді він одержав підтримку авансом, але тепер все інакше. Проте президент може скористатися іншою можливістю: змінити Конституцію, скоротити Верховну Раду до 300 депутатів та спокійно призначити перевибори. Але для цього потрібно 300 голосів, а набрати їх зараз не так просто, як раніше», - зазначає Олег Постернак.

Як повідомляє Знай.ua, раніше він прокоментував кадрові перестановки в уряді.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Постернак розповів про три фінансові проєкти України та США.