З яких причин Сполучені Штати вирішили так ефективно профінансувати Україну? На це питання відповів політичний експерт Олег Постернак у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» з ведучою Вікторією Панченко.

Гість програми акцентує на тому, що Україна нарощує динаміку своїх відносин із США, і розповідає про три їхні фінансові проєкти.

Зокрема, він коментує військову допомогу у розмірі 60 мільйонів доларів. «Власне, це стандартно, Америка періодично відкриває лінії фінансування у військовій сфері і тим самим ми показуємо Росії, що українсько-американські відносини знаходяться в стані повного розуміння», - пояснює Постернак. Окрім цього, він переконаний, що у разі чергової військової агресії на українсько-російському кордоні США збільшить фінансування.

Також гість програми називає перемогою України договір з «Енергоатомом» щодо будівництва 5 енергоблоків на новому обладнанні. Він зазначає, що в цьому плані Україна має певні проблеми: її атомні електростанції та блоки вийдуть з ладу, ймовірно, до 2024 року – а це загроза для енергетики загалом. «Тому будівництво нового енергоблоку на Хмельницькій АЕС з американськими інвестиціями я б вважав бонусом», - підкреслює Постернак

Окрім цього, він нагадує про меморандум «Ексімбанку»: Україна отримає 3 мільярди доларів і це буде фінансовий транш, а не кредит.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков заявив, що Зеленський їхав до США з двома головними питаннями: безпеки та економіки.

Також Знай.ua писав про те, що Багінський прокоментував міжнародну політику України.