У новому випуску програми «Що далі?» на каналі «Знай 24» з ведучою Вікторією Панченко політичний експерт Олександр Кочетков розповів про цілі та результати візиту Зеленського до США.

Кочетков сказав, що візит Зеленського до США відбувся і це головне досягнення візиту. За все, що відбувається в Україні, ми маємо висловити «подяку» Росії, підкреслив він, тому що її агресія не зменшується, а вони навіть переобладнують свої танки у Криму для протистояння «джавелінам». Тому у їхніх планах можливо є те, що ці танки з'являться на українській території, вважає він, й по них полетять наші «джавеліни». Ось за рахунок російської агресивності нам потрібно забезпечувати безпеку, впевнений він, а для цього Україна має бути економічно забезпечена.

«Від візиту Зеленського до США, безумовно, буде користь, ми отримаємо майже мільярд доларів, який нам пообіцяли надати поступово. Нам нададуть кошти, в тому числі й на енергетику і це дуже важливо, бо ми маємо залежність від Росії щодо ядерного палива, яке йде до нас з Новосибірську, тому що реактори було побудовано за радянських часів. Потім частину палива почав поставляти нам американський «Westinghouse» це була приблизно третина від потрібного, зараз ця частка буде збільшена», - розповів він.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Кочетков розповів, що таким чином ми поступово зменшуємо енергетичну залежність від РФ, а це є дуже важливим. Добрим є і те, що на підтримку нашої економіки ми отримаємо гроші, вважає він, завдяки чому у нас не завалиться бюджетна структура та пенсіонери будуть вчасно і повному обсязі отримувати пенсії. У нас будуть гроші на закупівлю вугілля, підтвердив він, тим самим нам не буде загрожувати віялове відключення. Таким чином Зеленський їхав до США з двома головними питаннями: безпеки та економіки.

«Здається, що в обох питаннях як-не-як, а вдалося домовитися», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що президент України поїхав з певним набором побажань до США.

Також раніше для Знай.ua Ялі пояснював, чому Байден призначив зустріч Зеленському наприкінці літа.