Політолог Андрій Багінський у програмі «Суть подій» розповів про українську міжнародну політику. За його словами, Україна знаходиться у політичній конфронтації з деякими країнами, але при цьому продовжує з ними торгувати.

«Потрібно виходити з національного інтересу. Коли ми говоримо про наше ближнє зарубіжжя, зрозуміло, що у нас зараз складні відносини з РФ і Білоруссю, але в той же час у нас зберігається товарообіг і це лідируючі позиції на нашому торговому ембарго», - зазначив Багінський.

За словами політолога, незважаючи на якусь конфронтацію з Білоруссю ми продовжуємо звідти імпортувати нафтопродукти і здійснюємо угоди по електроенергії. На думку експерта, у нас відбувається нечесна політика, тому що представники влади заявляють які у нас погані відносини, але в той же момент ми продовжуємо з ними торгувати.

«Політика повинна бути зрозумілою і проукраїнською. Відносно Європи і США ми бачимо, що існує якийсь колективний Захід, який здійснює на нас досить сильний тиск, але це тиск чиниться в їх інтересах. Європа добудовує Північний потік-2, домовившись з США і вирішує в першу чергу свої енергетичні проблеми», - підкреслив Багінський.

Як зазначив експерт, Європа страхує себе з точки зору ресурсів, тому на Україну йде такий тиск з боку колективного Заходу.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Пендзин назвав причини подорожчання цукру в Україні.

Також Знай.ua публікував слова Завальнюк: Рівень тіньової зайнятості в Україні один з найвищих у всій Європі.