Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про ставлення влади до українського бізнесу, за рахунок оподаткування якого намагаються заповнити ницу казну.

«Щоб наповнити розкрадену казну, просто підняли податки для і так вимираючого бізнесу. В результаті ФОПи спочатку пікетували Офіс Президента, а потім стали зникати в тінь. Гучні заяви про боротьбу з тіньовою економікою призвели до перевірок роботодавців по всій країні. Відзначимо, що рівень тіньової зайнятості в Україні один з найвищих у всій Європі», - каже Завальнюк.

Вона повідомила, що, за даними Мінекономіки, в конвертах щороку платять близько 500 млрд грн. Журналістка зазначила, що, якщо цю суму вивести з тіні, бюджети різних рівнів отримали б 170 млрд грн. За її словами, влада вважає, що найлегше покарати ФОПа, який ухилився від податків, при цьому олігархи у нас платять 5%, а ігровий бізнес планують взагалі перевести на пільгові умови.

«Великим позитивом, на думку представників грального бізнесу, є поточна ситуація з податками і прийняття в першому читанні законопроєкту №2713-д, який передбачає встановлення правил оподаткування грального бізнесу. За словами експерта Ігоря Романюка, те, що з гральних операторів знімуть потрійну ліцензію - величезний позитив. Оскільки у них з'являться додаткові кошти не тільки для повноцінної нормальної реклами, але і для кваліфікованого навчання персоналу», - розповіла Завальнюк.

Журналістка зазначила, що паралельно з подібними законами у нас знімають мораторій на вивіз лісу і продаж землі, скорочують розміри субсидій для населення і готують закон, що дозволяє контролювати витрати українців.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

«І тут стає зовсім страшно, до чого ж ми йдемо?», - заявила Завальнюк.

Як повідомляв Знай.ua, Пендзин розповів, чи очікувати в Україні голодних бунтів.

Також Знай.ua писав про те, що Україна встояла в кризу завдяки експорту продукції ГМК і зерна.